Rajza u Michasi

Rodzinne spotkanie Członków Związku Ślązaków

W niedzielne południe 30 sierpnia 2020 o godzinie 2:PM w rezydencji Michasi Rodek rozpoczęto drugie spotkanie rodzinne  wszystkich członków Związku Ślązaków w Chicago podczas okresu pandemii COVID19. Ponad 30 osób przybyło na to spotkanie i wszyscy pomimo panującej sytuacji pandemii byli bardzo pozytywnie nastawieni do życia wszyscy uśmiechnięci i w miłej i rodzinnej atmosferze omawialiśmy naszą obecną sytuacje naszej organizacji oraz o planach w nadchodzącej przyszłości i organizowaniu naszego Wirtualnego Pikniku Śląskiego Krupnioka w Chicago 2020. Podczas naszego spotkania odśpiewaliśmy tradycyjne STO Lat wszystkim naszym obecnym solenizantom z czerwca, lipca i sierpnia ponieważ nasze ostatnie zebranie odbyło się w w maju, również przywitaliśmy nowych 3 członków którzy zapisali się do naszej organizacji… po zakończeniu omawiania oficjalnych spraw ZS wszyscy miłe spędzili czas razem oczywiście wszystko zgodnie z obowiązującymi wytycznymi dystansu społecznego tak mniej więcej:) …i tak do wieczora w pięknej rezydencji na pięknym decku z widokiem na jezioro przy Ślaskiej muzyce i dużej dawce humoru upłynęło wszystkim niedzielne po południe. Dziękujemy wszystkim za obecność i zapraszamy już niebawem na kolejne nasze spotkanie.